Climate Change City

Oplev den interaktive installation Climate Change City og se, hvordan regnen er en ressource til at tænke nyt og skabe bedre byer.

Når regnen giver byen liv

  

Klimaet er under forandring. Derfor må vi også forandre vores byer og måder at udvikle dem på for at tilpasse os en fremtid med stadig mere og kraftig regn. Skybrud og ekstreme regnmængder er en stor udfordring i den eksisterende by, hvor vandet ikke kan komme hurtigt nok væk. Derfor er der brug for nye løsninger til klimatilpasning, der gør regnen til en ressource i stedet for et problem.

 

Klimaspring har støttet udviklingen af syv nye løsninger til klimatilpasning i byen. Løsninger, der er udviklet af konsortier af virksomheder, vidensinstitutioner, forsyningsselskaber og kommuner i et tværfagligt samarbejde mellem fx ingeniører, arkitekter, designere, antropologer, biologer og byrumsspecialister. Det betyder, at løsningerne ikke 'kun' håndterer regnvandet, men samtidig er med til at skabe bedre byer ved bruge vandet som en ressource til at få mere rekreative, levende og spændende byrum.

 

Gå på opdagelse i byen

 

I installationen Climate Change City kan du gå på opdagelse i en interaktiv by og se, hvordan vi med klimatilpasning kan håndtere udfordringerne med mere regn i byerne og de oversvømmelser, som regnen fører med sig. Og samtidig udvikle byen, så den er grønnere, sundere, smukkere og sjovere at bo og opholde sig i.

 

Installationen kan ses og opleves i Dansk Arkitektur Centers Trappegalleri frem til og med den 23. juni 2018. Der er gratis adgang til Trappegalleriet, som findes ved designbutikken (bemærk at adgang til DACs øvrige udstillinger kræver entrébillet).

 

Adresse: Dansk Arkitektur Center (DAC), BLOX, Bryghuspladsen 10, 1473 København K  

 

Læs mere om DAC her