Den blå-grønne by

Klimaet er under forandring. Derfor må vi også forandre Vores byer og måder at udvikle dem på, når vand møder by. Vær med, når vi tager et blik på, hvordan regnen er en ressource til at tænke nyt og skabe bedre byer. Kom med til Klimaspring event i BLOX den 31. maj.

Klimatilpasning er en af vor tids største udfordringer. Et kæmpe problem, når veje og kældre står under vand, men også en mulighed for at tænke nyt. Klimaspring har støttet udviklingen af nye løsninger til klimatilpasning i byen. Løsninger, der ikke kun håndterer regnvandet, men samtidig er med til at skabe bedre byer ved at bruge vandet som en ressource til at få mere rekreative, levende og spændende byrum.

Når regnen giver byen liv

Så hvordan vender man udfordringer til muligheder? Hør om nye klimatilpasningsløsninger, som både håndterer regnen og samtidig gør byen grønnere, smukkere og sjovere alle de dage, hvor det ikke regner. Og bliv klogere på, hvorfor samarbejde på tværs af fagligheder er afgørende for det gode møde mellem vand og by, når den blå-grønne by skal realiseres på både projekt- og bynivaeu med input fra nogle af dem, der er med til at skabe rammerne for byens udvikling og det liv, der leves i den.

Vi giver også den blå-grønne by ’stemme’ med poetry slam og lancerer installationen ”Climate Change City”, der viser fremtidens klimatilpasningsløsninger i en interaktiv fortælling om, hvordan regnen er med til at udfordre, men også forandre og skabe merværdi i byen.

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede

Dato og tid: 31. maj kl. 14:30 - 17:00

Efter arrangementet byder vi på lidt lette forfriskninger og giver mulighed for at få en guidet omvisning i DACs udstilling ”Welcome Home” eller en omvisning med historien om BLOX som byudviklingsprojekt. Der er omvisning fra kl 17-18. 

Sted: BLOX, Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

BEMÆRK: Tilmelding er ikke længere muligt.

Download invitation og programher 

 

PROGRAM 

Når vand møder by - fra udfordringer til muligheder

Klimaforandringerne giver udfordringer med stadig mere og kraftigere regn. Regn, der har svært ved at komme væk i byerne. Med Klimaspring kampagnen er vejen vist for, hvordan regnens udfordringer kan vendes til nytænkning i måden vi samarbejder om og udvikler løsninger, der ikke alene håndterer vandet, men også bidrager til at skabe bedre byer.

Velkomst og oplæg ved Lennie Clausen, programchef, Realdania & Mikkel A. Thomassen, sekretariatsleder for Klimaspring og partner i Smith Innovation.

Regnen som ressource - hvordan virker den blå-grønne by?

Kom med ind i ’maskinrummet’ for, hvordan Klimaspring løsningerne virker - både i forhold til at holde vandet ude, nede under jorden eller samlet der, hvor det ikke gør skade, men også når det gælder om at gøre byen til et bedre sted at bo, opholde og udfolde sig.

Præsentation af Klimaspring løsningerne Skybrudsklappen, Biowater og Vandvejen.

Samarbejde på tværs - hvordan udvikler vi den blå-grønne by?

Klimatilpasning og byududvikling forudsætter helhedstænkning på tværs af planer, politikker og projekter. Og det kræver samarbejde på tværs af alle de mange fagligheder, der sammen er med til at udvikle og implementere de løsninger, som bidrager til at udvikle og realisere den blå-grønne by.

Oplæg ved Tina Saaby, stadsarkitekt, Københavns Kommune.

Paneldebat med Klimaspring konsortierne bag Samvejr, Klimaflisen, Scalgo Live og Smart realtidsstyring af vandsystemer.