Klimaspring på IWA 2018 i Tokyo

Klimaspring løsningerne var repræsenteret på den danske stand, da IWA afholdte verdenskongres og udstilling i Tokyo, Japan. Her kunne et internationalt publikum opleve danske kompetencer og helhedsorienterede løsninger inden for vandteknologi og klimatilpasning.

Klimaspring løsningerne var repræsenteret på den danske stand, da IWA’s verdenskongres og udstilling blev afholdt i Tokyo, Japan den 16.-21. september 2018.

Med på udstillingen var nemlig den interaktive installation Climate Change City, som viser, hvordan stadig mere og kraftigere regn er med til at udfordre og oversvømme byen. Men også hvordan de syv Klimaspring løsninger er med til at klimasikre vores byer, samtidig med at de bidrager til at skabe bedre byer at bo og opholde sig i ved at bruge regnen som en ressource.

Dansk eksport af vandteknologi

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltog i åbningen af den danske stand, hvor over 100 danske deltagere fra 22 virksomheder og organisationer stod for at fremvise deres kompetencer, teknologier og løsninger. Blandt andet fik Ministeren en introduktion til Climate Change City og Klimaspring.     

Ud over aktiviteterne på selve udstillingsområdet var der mulighed for at formidle innovation, partnerskaber og forskningsresultater ved forskellige ’business seminars’. Blandt andet havde sekretariatsleder for Klimaspring, Mikkel A. Thomassen, et indlæg om Klimaspring løsningerne under temaet ’Climate Adaptation – turning necessity into benefits’.

Water for smart liveable cities – IWA 2020 i København

Bag den danske stand stod DANVA, DI, Eksportforeningen / Danish Water Technology Group, State of Green og IWA Danmark. Sammen havde de skabt en samlende fortælling for det danske fremstød med fokus på vandets kredsløb og eksempler på danske løsninger og helhedstænkning.

Den danske stand i Tokyo var samtidig en anledning og invitation til IWA World Water Congress and Exhibition i 2020, hvor København bliver værtsby under temaet ’Water for smart liveable cities’. Dette med fokus på, hvordan man kan skabe bedre byer ved hjælp af bl.a. samarbejde, intelligente løsninger og digitalisering inden for vandteknologier.

Om IWA

International Water Association er et globalt netværk for alle, der arbejder med vand. IWA har ca. 8.500 medlemmer fra 132 lande, og medlemmerne er både forskere og praktikere, herunder rådgivere og forsyningsfolk. DANVA er sekretariat for IWA’s danske nationalkomité.

Læs mere om IWA World Water Congress & Exhibition i Tokyo her

Læs mere om IWA 2020 i København her