Minister ser potentiale i Skybrudsklappen

Minister for Udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs overværede den sidste og afgørende interne test af Skybrudsklappen, der nu er klar til en endelig test og dokumentation inden den kommer på markedet.

Da den sidste interne test af Skybrudsklappen fandt sted hos virksomheden RoboTool i Vejen blev det med ministeriel deltagelse. Minister for Udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, var nemlig i anden anledning på besøg hos RoboTool og fik i den forbindelse en demonstration af Skybrudsklappen, der er en automatisk sikring imod skybrudsrelaterede oversvømmelser i byen.

"Ministeren var meget positiv over for Skybrudsklappen og de potentialer, den tilgodeser. Vi har brugt lang tid på at komme hertil, hvor vi er i dag, og derfor er det også skønt at få lov til at fortælle om den proces og udvikling, der ligger bag projektet", siger Jan Crone Foster, der er direktør og partner i Dansk Skybrud Rådgivning og drivende part i udviklingskonsortiet bag Skybrudsklappen.

I snakken med ministeren blev der også sat positivt fokus på, at Skybrudsklappen er et stykke dansk design og på de kompetencer, som danske virksomheder kan bidrage med inden for klimatilpasning og skybrudssikring samt det markedspotentiale, som Skybrudsklappen forventes at have.   

Den interne test af Skybrudsklappen havde til formål at vise, om der var brug for de sidste justeringer inden en endelig test og godkendelse hos Teknologisk Institut, som er næste og sidste skidt, inden Skybrudsklappen kan komme på markedet.

"Heldigvis viste testen, at vi er der, hvor vi skal være. Prototypen er 100% vandtæt og fungerer, som den skal. Derfor ser jeg også frem til, at vi forhåbentlig snart kan komme den sidste vej mod målet om et færdigt produkt, vi kan sende på markedet", siger Jan Crone Foster.

Læs mere om Skybrudsklappen her